+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Prawa autorskie, ACTA a umieszczanie materiałów z You Tube

Nowy użytkownik

Prawa autorskie, ACTA a umieszczanie materiałów z You Tube

Witam,
    Zamierzam na mojej stronie www umieszczać filmy z YT. Filmy byłyby emitowanne z logo YT. Po włączeniu filmu jest możliwość pobrania kodu, który pozwala na umieszczeniu filmu na kolenej stronie (użytkownika, który pobrał kod). Film zawsze byłby emitowany z logo YT.
    Napiszcie proszę, czy takie działanie jest w pełni legalne, czy też łamie przepisy prawne.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam,
    Pioter

Moderator Awatar Kamila1980
    Przegląda
    Wrocław
    Oto odpowiedź/sugestia jednego z użytkowników fanpaga sPrawnik.pl: Warunki korzystania - YouTube pkt. 4 lit. A stanowi odpowiedź na postawione pytanie w kontekście uprawnień google inc. - właściciela youtube. Jeżeli "umieszczać na mojej stronie" oznacza korzystanie z wklejanego na strone przy pomocy linka playera youtube to google przyznaje użytkownikowi youtube takie uprawnienie. Nijak ma się to niestety do uprawnien posiadaczy praw autorskich do contentu czyli samego utworu audiowizualnego, ale wydaje mi sie, ze w sytuacji ewentualnego naruszenia roszczenia beda kierowane do hostingodawcy, czyli google inc.

Nowy użytkownik
    Podrzucam jeszcze linka do ciekawego artykułu na temat dzielenia się linkami w sieci ;-) Może się przyda :-) Klik

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów