+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: pomoc w opiece nad dzieckiem

Nowy użytkownik

pomoc w opiece nad dzieckiem

Witam mam lat 40 Sama wychowuje dwoje dzieci Ich ojcowie poumierali
    a rodziny w ogóle nie mam tak jak i przyjaciół ,sąsiadów itd NIKOGO!!!!
    OD 2007 r figuruję w UP jako bezrobotna
    W instytucjach tj UP MOPS proponowano mi kursy po których moglabym zdobyć
    u moim wypadku kolejny dokument w certyfikatu zdanego kursu np na kasę fiskalna itp
    Zaznacze ,że te kursy w ogóle nie spelniaja moich oczekiwań intelektualnych W przypadku MOPS opieka nad dzieckiem na okres ów kursu była zagwarantowana (program unijny)
    W tym roku wzięłam sprawy w swoje ręce Postaniowilam sama odnaleść kurs ,który mnie interesuje i nie w tym jest rzecz ,że zapłace za niego z własnej kieszeni ile fakt ,że nie mogę zapewnic swojemu dziecku (3 latni)
    żadnej opieki Niestety kurs to całe 7 tysiecy zł i musze zaciągnąć kredyt,ponieważ ani UP ani pracodawca mi nie podpisze ,poniewaz jest on organizowany dla potrzb danych spółek w CKU
    Do jakiej instytucji moge sie zglosić by ktos nieodpłatnie zapewnił mi opieke nad dzieckiem na czas nauki (3 miesiące)????

law
    law jest nieaktywny
    Super Moderator Awatar law
    Przegląda
    Katowice
    Jeżeli dzieci są w wieku przedszkolnym, to możesz korzystać ze żłobka lub przedszkola. Dzieci w wieku szkolnym mogą brać udział w zajęciach na świetlicy zgdnie z jej regulaminem. Są także instytucje pomagające samotnym rodzicom ale czy jest tam mozliwość zapewnienia opieki - tego nie wiem.

Nowy użytkownik
    Niestety dziecko nie uczęszcz do przedszkola z prostego powodu Nie mam pracy
    Zapytam jeszcze w CPR
    ale dziekuje

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów