-
pomoc w opiece nad dzieckiem
Witam mam lat 40 Sama wychowuje dwoje dzieci Ich ojcowie poumierali
a rodziny w ogóle nie mam tak jak i przyjaciół ,sąsiadów itd NIKOGO!!!!
OD 2007 r figuruję w UP jako bezrobotna
W instytucjach tj UP MOPS proponowano mi kursy po których moglabym zdobyć
u moim wypadku kolejny dokument w certyfikatu zdanego kursu np na kasę fiskalna itp
Zaznacze ,że te kursy w ogóle nie spelniaja moich oczekiwań intelektualnych W przypadku MOPS opieka nad dzieckiem na okres ów kursu była zagwarantowana (program unijny)
W tym roku wzięłam sprawy w swoje ręce Postaniowilam sama odnaleść kurs ,który mnie interesuje i nie w tym jest rzecz ,że zapłace za niego z własnej kieszeni ile fakt ,że nie mogę zapewnic swojemu dziecku (3 latni)
żadnej opieki Niestety kurs to całe 7 tysiecy zł i musze zaciągnąć kredyt,ponieważ ani UP ani pracodawca mi nie podpisze ,poniewaz jest on organizowany dla potrzb danych spółek w CKU
Do jakiej instytucji moge sie zglosić by ktos nieodpłatnie zapewnił mi opieke nad dzieckiem na czas nauki (3 miesiące)????
-
Super Moderator
Jeżeli dzieci są w wieku przedszkolnym, to możesz korzystać ze żłobka lub przedszkola. Dzieci w wieku szkolnym mogą brać udział w zajęciach na świetlicy zgdnie z jej regulaminem. Są także instytucje pomagające samotnym rodzicom ale czy jest tam mozliwość zapewnienia opieki - tego nie wiem.
-
Niestety dziecko nie uczęszcz do przedszkola z prostego powodu Nie mam pracy
Zapytam jeszcze w CPR
ale dziekuje
Uprawnienia umieszczania postów