-
Odwołanie od Warunków Usunięcia Kolizji - słupy energetyczne
Witam serdecznie.
Występuje z zapytaniem, czy i jak mam negocjować Warunki Usuniecia Kolizji (Warunki Przebudowy Linii Energetycznej NN) z Zakładem Energetycznym
Otóż wystąpiłem do Zakładu Energetycznego o Warunki Przebudowy linii, która przebiega przez Moją działkę i jest to linia tzw. podprzyłączeniowa (doprowadza prąd do dwóch moich sąsiadów i nie czerpię z tego żadnych korzyści), która kiedyś wybudował sąsiad na swój koszt. Z Zakładu Eneretycznego otrzymałem Warunki usunięcia Kolizji, oczywiście na Mój koszt, ale żadają również wpisu do księgi wieczystej i służebność oczywiście również nieodpłatnie, a to już mi się nie podoba, czy jest możliwość negocjacji tych warunków??
Nie wiem czy należy się od tego odwołać, czy jak postąpić:
a zależałoby mi uzyskać opłatę za służebność, albo żeby chociaż zakład pokrył koszt słupa, który muszę wymienić.
Do kogo się udac aby takie odwołanie napisać albo negocjacje prowadzić ??
Z góry dziękuje i pozdrawiam
-
Najpierw spróbuj ponegocjować z zakładem energetycznym a jak to nic nie da musisz wystąpić z wnioskiem do sądu o stosowne wynagrodzenie w zamian za ustanowienie tej służebności. Sądem właściwym w tym przypadku będzie sąd rejonowy właściwy ze względu na miejsce położenia nieruchomości.
Uprawnienia umieszczania postów