-
Nie placenie podatku VAT
Witam,
jest możliwość zgłoszenia do urzędu skarbowego, że tak nazwę oszustwa, przy czym ja mieszkam w wielkoposce a ten facet w Warszawie, ogólnie to prowadzi serwis internetowy na którym sprzedaje konta ludziom za pieniądze, normalnie chyba powinien mieć działalność gospodarczą i płacić ZUS prawda?
-
Re: Nie placenie podatku VAT
Konkurencja? :twisted:
-
Nie, Ja nie sprzedaje, ale tez bym chciał się dowiedzieć, bo nie wiem jak to wygląda ze strony prawnej, chciałbym otworzyć podobna działalność ale zupełnie odrebną bo nie oferował bym tego co ten facet ze strony, tylko serwery głosowe.
-
-
Wg mnie można to podciągnąć pod sklep internetowy, a co za tym idzie musi odprowadzać z tego tytułu podatki. Skąd wiesz, że tego nie robi? Może ma już jakąś działalność i tą sprzedaż podciągnął to pod to? A jeśli już chcesz złożyć donos - to oczywiście, że możesz: anonimowo, bądź podpisując się. Możesz wysłać list do US, z którym ten gość się rozlicza. Do US corocznie strasznie dużo donosów ogólnie rzecz biorąc dochodzi.. wszystkie są sprawdzane. Więc jeśli gość ma coś na rzeczy - na pewno zostanie wezwany do złożenia wyjaśnień.
-
U nas w kraju chyba wszystko nie jest tak jak powinno być.Ja pracowałem w Polsce 25 lat w jednym zakładzie pracy ,który musieliśmy opuścić żeby na nasze miejsce mogli sobie otworzyć prywatne spółki nasi zwierzchnicy tzn.kierownicy poszczególnych sektorów.W tych czasach to się tak ładnie nazywało...restrukturyzacja zakładu,która przez około 10-ciu lat nic nie zrobiła na korzyść firmy.Przez 25 lat płaciłem wszystkie składki to jest ZUS podatek i na dzień dzisiejszy nic z tego nie mam ( najlepiej by było gdybym umarł a razem ze mną wszyscy co są w podobnej sytuacji.Ale ja się nie dałem.W 2001r wyjechałem do Irlandii gdzie dostałem pracę z moją rodziną i pracowałem 7 lat.Mam teraz wspaniałe warunki socjalne chociaż jestem tam obcokrajowcem.Płaciłem podatek i ubezpieczenie przez cały czas ale teraz mam korzyść z tego z podatku mam wypłacane zasiłki chorobowe,opiekę meedyczną mam za darmo jak i również lekarstwa,zasiłki dla bezrobotnych i wiele innych korzyści.Przy otwieraniu prywatnej działalności nie ma się takich wysokich i czasami beznadziejnych przeszkód jak w Polskich przepisach,które nam wszystko utrudniają.
Piszę to dlatego żeby widzeć różnicę jak u nas w Polsce jest.Z miłą chęcią mając działalność w Polsce płacił bym podatek do Irlandii bo miałbym z tego potem korzyść.W Polsce op płaceniu tych wszystkich danin nic nie mamy oczywiście MY. :lol: :lol:
-
Mafia rabnela nam państwo to czemu sie dziwisz? W tym kontekscie moralnie watpliwe jest skladanie donosow do US na kogokolwiek.
-
tylko pomyśl jak ktoś wreszcie złoży donos na Ciebie, jak się wtedy poczujesz. Nie ma co ludziom utrudniać. Nas wszyscy oszukują, włącznie z tymi na górze, więc jak ktoś jest sprytny i potrafi sobie radzić z takimi rzeczami to zamiast donosić na niego to pomyśl co zrobić aby robić to lepiej niż on.
Uprawnienia umieszczania postów