+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Odwołanie od decyzji UKS

Nowy użytkownik

Odwołanie od decyzji UKS

Mam pytanie, odnośnie odwołania od decyzji UKS. Byłem prezesem sp.z o.o do listopada2007. We wrześniu 2007 spółkę kontrolował UKS. Decyzja UKS zapadła we wrześniu 2008roku. Nowy zarząd nie interesował sie owa decyzją, nie odebrał jej z poczty. W decyzji tej zakwestionowano odliczony VAT i podatek dochodowy CIT. Za podatki te chcą obciążyć mnie jako osobę odpowiedzialną ponieważ pełniłem funkcję zarządczą za tamten okres. W protokole z UKS znajduje sie wiele błędów, które nie zostały zakwestionowane przez nikogo z aktualnego zarządu, ani przeze mnie gdyż nie zostałem poinformowany o zakończeniu kontroli, gdyz nie byłem już w tym czasie prezesem. Czy moge odwołać się teraz od decyzji UKS, lub czy można złozyc jakiś wniosek o przywrócenie terminu do odwołania.

law
    law jest nieaktywny
    Super Moderator Awatar law
    Przegląda
    Katowice
    Decyzja jest prawomocna ale można złożyć wniosek o przywrócenie terminu do jej zaskarzenia. Wraz z wnioskiem należy dokonać czynności, co do której wnosi się o przywrócenie terminu.

Nowy użytkownik
    "Wraz z wnioskiem należy dokonać czynności, co do której wnosi się o przywrócenie terminu"
    Tego nie za bardzo rozumiem. Do kogo wnosi się taki wniosek? Czy to cos kosztuje?

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów