Witam,
Jeżeli jest to możliwe potrzebuję dość szybkiej pomocy,
w lipcu 2008 roku straciłem prawo jazdy jadąc samochodem i mając niemalże 3 promile alkoholu w wydychanym powietrzu, moja sprawa toczyła się dość długo, jednakże 18 marca na ostatniej rozprawie zostałem uniewinniony od zarzucanego mi czynu..., prokuratura oczywiście złożyła apelacje, jednakże sąd wyższej instancji ją oddalił, w dniu dzisiejszym wyrok się uprawomocnił i w dniu jutrzejszym jadę do miasta stołecznego po odbiór wyroku. W chwili zatrzymania policja zabezpieczyła pieniądze znajdujące się w aucie na poczet przyszłej kary,
od prokuratury dostałem kilka dni po zdarzeniu POSTANOWIENIE O ZABEZPIECZENIU MAJĄTKOWYM
na poczet zobowiązania do uiszczenia świadczenia na cel społeczny związany z pomocą dla ofiar wypadków drogowych. (powyższe postanowienie jest natychmiast wykonalne art. 462 kpk)
Proszę o pomoc jak odzyskać owe pieniądze, jeżeli wystarczy podanie które mógłbym zostawić w sądzie, proszę o wzór takiego podania, razem z załącznikiem żeby pieniądze wpłynęły na moje konto żebym nie musiał jechać znowu kilkaset kilometrów.
Z góry uprzejmie dziękuję za pomoc.