+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: świadek zdarzenia a alibi

Nowy użytkownik

świadek zdarzenia a alibi

Dzień dobry
    W zeszłym tygodniu w nocy ktoś byłemu mojemu znajomemu z którym jestem w zimnych kontaktach (były znajomy zalega mi pieniądze) zniszczył samochód.Dostałem wezwanie na pilicje , ponieważ poszkodowany stwierdził ,ze tamtej nocy na miejscu zniszczenia samochodu widział mnie jego sąsiad za sciany z ktory razem "pije wódkę" .Oczywiście sąsiad to potwierdził i dodał ,ze rzekomo ja w jego obecności kiedyś groziłem poszkodowanemu ,ze mu zniszcze te auto co jest oczywiście nie prawdą .Traf chciał ,że akurat ja tamtej nocy byłem kilka kilometrów dalej u znajomego do rana , który to potwierdził na policji.
    Jak wygląda rozpatrywanie takiej sprawy na podstawie zeznań świadka (sąsiada poszkodowanego ) i mojego świadka , bo przecież jest slowo przeciw słowu.

Nowy użytkownik
    Przegląda
    Polska

Re: świadek zdarzenia a alibi

Każda wątpliwość roztrzygana winna być na korzyść oskrażonego (podejrzanego), tak więc sprawy nie ma.
    Jeśli masz jakiś inny dowód (np. bilet autobusowy, paragon ze sklepu) potwierdzający Twoją obecność w tamtym miejscu lub innych świadków, to niezaszkodzi przedstawić takowych.
    www.resh.home.pl
    Detektywi, pomoc prawna, windykacje

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów