Witam serdecznie... ostatnimi czasy podczas nalotu na mieszkanie(kolega udostępniał 1 film p2p/ zostały nam zabrane wszystkie komputery- 4 os)... W moim przypadku posiadałem kilka kopii win 7/ xp z msdnaa(co jest nielegalne pomimo, że system jest legalny- nonsens- bo licencja jest studencka, ale nie wolno wypalać systemu na płyty). Tak czy siak każdy z nas dostał dość solidne roszczenia finansowe(ja tylko od microsoftu- za pośrednictwem firmy Hetman z 2 strony PL). + wezwanie do sądu ma być przygotowane po nowym roku(bo wszystkie papiery są na razie na policji)... i tutaj moje pytania:
1) Jak miałaby wyglądać sprawa w przypadku żądania zapłaty przez microsoft XX XXX zł(bo na tyle wycenili sobie krążki z systemami) przy aktualnym statusie studenta dziennego/ 0zł zarobku i brak jakiejkolwiek możliwości spłaty przynajmniej do zakończenia studiów(jeszcze 2 lata).
1.1)...czyli w jaki sposób po uprawomocnieniu wyroku chcą ściagnąć należność(jak mogę ją przesunąć w czasie)?
2) Z czego i w jaki sposób miałbym to zapłacić tak niebagatelną kwotę nie posiadając majątku/ braku chwili wytchnienia podczas nauki na dorobienie sobie w jakikolwiek sposób(jeden z najtrudniejszych kierunków politechnicznych).
3) Jakie pisma i gdzie można stosować w celu wyjaśnienia stanu majątkowego jeszcze przed rozpoczęciem sprawy w sądzie?