+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Zasiłek rodzinny

Nowy użytkownik

Zasiłek rodzinny

Witam mam pytanie
    ja mieswzkam w polsce i pobieram zasiłek rodzinny na dwoje dzieci plus alimenty z funduszu alimentacyjnego i w zwiazku z tym czy mąz bedac zatrudniony legalnie w Belgii moze sie starac o zasiłek rodzinny na dzieci ? I czy ja w Polsce musze zrezygnowac z niego ? A co z alimentami?

Nowy użytkownik Awatar smerfetka
    Alimenty z funduszu alimentacyjnego - mając męża? O co chodzi?

Nowy użytkownik
    Nie mieszkamy od roku razem . Mam sadownie zasądzone alimenty, które na dzień dzisiejszy otrzymuje z funduszu alimentacyjnego

Nowy użytkownik
    wiem ze z zasiłku rodzinnego bym musiała zrezygnowac ale co z funduszem alimentacyjnym ? czy był by wypłacany z Belgii?

Nowy użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez smerfetka Zobacz posta
    Alimenty z funduszu alimentacyjnego - mając męża? O co chodzi?
    Rozwód na papierze, brak dochodów męża w PL, Państwo płaci alimenty, płaci zasiłek a przedsiębiorcza izabela22 myśli jak jeszcze wyciągnąć kasę od Państwa...

Cytat Zamieszczone przez izabela22
    i w zwiazku z tym czy mąz bedac zatrudniony legalnie w Belgii moze sie starac o zasiłek rodzinny na dzieci ?
    Pobierasz zasiłek, alimenty z funduszu i mąż również chce kasę na dzieci, których nie wychowuje i na które nie płaci alimentów?

Nowy użytkownik
    mam zasądzono separacje . po sprawie o alimenty czekałam I terminu na alimenty od meza nie dostałam poszłam do komornika czekałam tez nic .Dostałam pisemnie ze jest nie sciagalny w kraju , gdzie narazie jeszcze jest. Udałam sie do funduszu z tym . A teraz zaproponowała mi zebym tu zrezygnowała a jak wyjedzie legalnie tam to bedzie sie starał tam dostac wszystkie świadczenie

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów