+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Współwładza rodzicielska

Nowy użytkownik

Exclamation Współwładza rodzicielska

Witam jestem nowa mam problemW postanowieniu sądu mam napisane:"Przyznać pozwanemu wspólwładzę rodzicielską .... nad małoletnim.... do prawa wtrzymywania kontaktów osobistych i widywania się z dzieckiem w warunkach wolnościowych w miejscu zamieszkania małoletniego i z udziałem matki dziecka i w jej obecności"Moje pytanie czy biologiczny ojciec na podstawie tego postanowienia ma prawo rządać od szkoły informacji o dziecku (którego nigdy nie widział) a przebywa w zakładzie karnymPROSZĘ POMÓŻCIE!!!

law
    law jest nieaktywny
    Super Moderator Awatar law
    Przegląda
    Katowice
    Moim zdaniem ojciec ma prawo do uzyskiwania informacji o dziecku, jego stanie zdrowia czy też wynikach w nauce. Przebywanie z ZK nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia...

Nowy użytkownik
    Dla mnie ma znaczenie że dziecko ma 11 lat a biologiczny ojciec nie łoży na jego utrzymanie i nigdy go nie widział. Mam niby zasądzone alimenty ale nasz (mój i męża) dochód przekracza kryterium i nie otrzymuje alimentów z funduszu

law
    law jest nieaktywny
    Super Moderator Awatar law
    Przegląda
    Katowice
    Tu ci nic nie poradzę. Jak masz wystarczajace dochody, to podatnicy nie mogą łozyć na utrzymanie dziecka zamiast ojca. Jeżeli jednak ojciec nie płaci, nie ma majątku, to możesz pozwać o alimenty dalszych krewnych czyli dziadków, którzy są dalszymi zobowiązanymi do świadczeń alimentacyjnych...

Nowy użytkownik
    Mi nie chodzi o alimenty tylko o problemy, które mamy. Jak mogę działać, żeby zapobiec im. To jest człowiek, który nie siedzi za byle kradzież tylko z art 148 & 1 kk. Przerażona jestem tym, że kłamie w pismach do Urzędów, szkoły a ja nie mam dostępu do tych pism tylko wiecznie dostarczam postanowienia Sądów, że ma tylko prawa do widzeń, a innej władzy nie ma. Każdy jego pozew o zobowiązanie mnie do informacji zostaje oddalony. Mąż złożył wniosek o przysposobienie, ale Sąd ciągle jest bombardowany pismami od biologicznego ojca. Teraz złożył wniosek o mediatora. Czy Sąd może takowego przyznać??

Aktywny użytkownik
    przebywa w ZK, a jak długo? ... bo jak barrrrdzooo długo to niech wie, że córka świetnie się uczy i ma wzorowe zachowanie,... dla córki to osoba "nikt" a jeżeli prędko nie wyjdzie to co w sumie szkodzi żeby wiedział jakie wyniki ma córka?

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów