+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Bicie dzieci

Nowy użytkownik

Bicie dzieci

Witam.
    Mam 18 lat i mam 9 letnią siostrę. Dzisiaj siostra wróciła do domu z koleżanką ze szkoły. Wróciły praktycznie przemoczone bo bawiły się w kałużach, ja trochę skrzyczałam siostrę ale za chwile zaczęłam z tego żartować, a jej koleżanka powiedziała że na pewno dostanie lanie. Później przy obiedzie zaczęła opowiadać że czasami musi się zamykać w łazience przed ojcem żeby jej nie zbił czy też że jak nie robi lekcji, swoich obowiązków lub się nie tak odezwie tata ją bije. Nie wiem za bardzo co ma z tym faktem zrobić, bo pierwszy raz z czymś takim się spotyka.
    Bardzo proszę o pomoc.

Moderator Awatar Aleksandra
    to zależy od tego z jakiego jesteś miasta, we Wrocławiu, np warto zgłaszać takie sprawy do MOPS u oni na pewno pomogą... w innych miastach teraz warto się dowiedzieć gdzie można się zgłosić w ramach tygodnia pomocy ofiarom przestępstw, bo własnie taki trwa i na pewno tam pokierują co zrobić dalej...

Nowy użytkownik
    Ale tutaj też jest taki problem że ja nie znam tej rodziny i nie wiem czy np ta dziewczynka tego nie wyolbrzymia. Nie chce swoimi domysłami nikomu zaszkodzić.

to może na początek pedagog szkolny?

Nowy użytkownik
    Ja byłam dzisiaj u siostry w szkole i wychowawczyni mi sama powiedziała że w tej rodzinie jest przemoc. Więc ja sama nie wiem.

Aktywny użytkownik
    Jeżeli tak to wygląda to lepiej nie zwlekać i zgłosić to do centrum pomocy rodzinie (zazwyczaj w MOPS-ie). Trzeba wcześniej reagować na takie rzeczy, bo potem może być za późno.

dokładnie centrum pomocy rodzinie, pedagog i nauczyciele ... oraz policja... cokolwiek, ale nie zostawiać tak sprawy,
    czekamy na wieści

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów