+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Zmiany ustne w umowie

Nowy użytkownik

Angry Zmiany ustne w umowie

Mam problem zawarłam umowę na wymianę okien. Podczas zawierania ustaliliśmy że okno środkowe będzie nie ruchowe( trzyskrzydłowe okna) i taki rysunek jest w umowie.
    Następnego dnia telefonicznie ustaliłam zmianę iż ma się ono jednak otwierać. Pytając przy tym czy zmienia to koszty ( gdyby się miały zmienić pozostałbym przy starych ustaleniach) otrzymałam informację że zmiany mozemy dokonać nie zmieniając kosztów.
    Na parę dni przed montażem , wykonawca informuje mnie że koszty przez tą zmianę wzrosły. I upiera że w cale nie powiedział ze ich nie będzie.
    Kto ma rację?
    Ja mogę powrócić do starego rozwiązania ( ale myślę ze to już nie możliwe bo okna zrobione na wymiar)
    W umowie jest informacja o cenie całej usługi.
    Czy umowę mogę zerwać mineło już od zawarcia 21 dni ( usługa miałabyc wykonana w ciągu 14 dni ale nie pozwolily na to mrozy)
    Płaciłam zaliczke 50%

Moderator Awatar Aleksandra
    ogólnie przyjmuje się zapisane ustalenia nad ustaleniami ustnymi, ale ustalenia ustne też są obowiązujące... W tej sytuacji najlepiej pójść do szefa i z nim się "rozprawić" - powiedzieć co ma pani na umowie czego pani oczekiwała na co się Państwo umówili i jeżeli szef dowie się, że myśli Pani o odstąpieniu od umowy, a okna ma już dla Pani gotowe to pewnie da się dogadać....

+ Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów