-
Niepokojące słowa wicepremiera Waldemara Pawlak
"Ja nie za bardzo wierzę w państwowe emerytury, staram się zabezpieczyć tę przyszłość właśnie i przez oszczędności, i przez dobre relacje z moimi dziećmi, bo liczę, że to będzie pewniejsze niż te liczne, chimeryczne państwowe rozwiązania". - tak odpowiedział W. Pawlak pytany o to czy odkłada dodatkowe pieniądze na emeryturę.... hmmm daje do myślenia. Czy faktycznie młodsze pokolenie ma zerowe szanse na otrzymanie pieniędzy od Państwa? .... ja osobiście nie myślę o emeryturze - daleko mi do niej w świetle zmian dotyczących wieku emerytalnego.... ale może warto zacząć odkładać?
A wy, odkładacie?
-
Ja od dawna nie mam złudzeń i nie liczę na jakiekolwiek wsparcie ze strony państwa. Niestety nasze państwo stworzyło dość dobre warunki do rozwoju różnego typu patologii zapominając trochę o ludziach, którzy całe życie pracowali. Bez ostrych reform i skończenia z opiekuńczym państwem wątpię, że będzie kto miał pracować na moją emeryturę za 40 lat.
-
ostatnio koleżanka powiedziała mi coś ciekawego ----- plan państwa = reforma dotycząca refundacji leków + podniesienie wieku emerytalnego = brak potrzeby wypłaty emerytur, bo i komu przecież po tylu latach pracy i z taaaakimi cenami leków to kto tej emerytury dożyje 
Swoją drogą ciekawa ta reforma dot. refundacji - nawet nie wiedziałam, że ceny leków ( głównie tych, które ludzie stosowali stale) podskoczyły z kwot z 50 zł na kwoty do 250 zł.
-
Moderator
1331205238-2SJ4_F.jpg tak w temacie............
Ostatnio edytowane przez Aleksandra ; 03-22-2012 o 08:46
Uprawnienia umieszczania postów